De sleutel!

24/7, die datum vergeten we niet snel. De dag dat je de sleutel krijgt van je droomhuis valt in de categorie huwelijk en een baby krijgen; kriebels in je buik, superexcited en niet helemaal weten waar je aan begint.

Op de dag dat in Nederland het warmterecord sneuvelt met 39.2C, gooien wij flink de beuk erin. Na een inventarisatieronde, lekker met water spelen; met de hogedrukspuit het oude tanklokaal schoonspuiten. Hier komt voorlopig onze “keuken” en schaftplaats voor de wat minder zonnige dagen.

Er is een begin gemaakt met de houten vloer eruit trekken. Om erbij te kunnen de verwarming losgekoppeld en de schouw gesloopt. We hadden gehoopt de vloerplanken te kunnen bewaren, maar door de enorme houten spijkers versplinteren ze helaas.

De buitenboel, en dan bedoelen we het groen, staat er treurig of dood bij. Het perfecte welkomstcadeau was dan ook twee perenboompjes en doornloze braam, kunnen die meteen de grond in. Net als de zorgvuldig opgekweekte, en nu maat bonsai door de pot, pompoenen voor in de moestuin. Alleen blijkt de grond ofwel gestort puin te zijn, ofwel brandnetel. “Even een plekje vrijmaken” was dus helaas niet even. We zijn een composthoop rijker, maar de planten staan nog even in hun pot.

Wel hebben we het prachtigste plekje onder de monumentale kastanje bomen om te lunchen en borrelen. De beste plannen gaan we daar nog bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *