Bloemzaden

Duurzaam en gifvrij

Duurzame tuinen beginnen bij schoon gekweekt bloemzaad. Dat hebben we bij Boer Met Lust goed begrepen. Bijna alles in onze tuin van ruim 1 hectare is zelf gezaaid, opgekweekt, gestekt, gescheurd of anderszins vermeerderd. De planten krijgen de ruimte om te groeien op voedingsrijke bodem, zonder gebruik van kunstmest of pesticiden. We hebben loopeenden, kikkers en egels om de slakken in toom te houden. Door een beetje liefdevolle verzorging voorkomen we overbezetting in de teeltvakken en dat geeft letterlijk lucht. De planten hebben licht en ruimte om te groeien en dat voorkomt een hoop ellende.

cosmea bipinnatus gevlamd roze mix pluktuin

We telen onze bloemen waar we zaad uit winnen volgens biologische principes. We werken kleinschalig en daarmee is een skal certificering nog te kostbaar. Maar; we blijven dromen, dus wie weet wat de toekomst brengt.

We hebben een selectie van zo’n 50 zaden gemaakt die bij ons op het erf als winnaars uit de bus komen. Ofwel door goede droogte resistentie en wind vast zijn, ofwel als mooie snijbloem met een lang vaasleven. Ideaal dus voor de gewone tuin waar je niet alles met een nagelschaartje gaat bijhouden. Stevige en sterke planten willen we hebben, die mooi en functioneel zijn!

In de winkel vind je het hele assortiment voor het beginnen van je eigen pluktuin tot het vullen van je balkon of border. Veel plantgeluk!