Klaar voor de wederopbouw

Na ruim een maand vooral slopen, is nu de tijd voor renovatie en wederopbouw gekomen. De laatste twee weken is tot in detail alles klaargemaakt zodat 28 augustus de isolatie van de vloer gestort kan worden. Dat betekende alle losse stenen verwijderen, de vloeren zo vlak mogelijk maken en op precies de goede diepte afgegraven. Alle oneffenheden in de muur zijn afgesmeerd met zandcement zodat het ‘mier en muis dicht’ zou worden. Zo kan er geen ongedierte in de schelpenlaag kruipen. Schelpen? Jazeker! Lekker duurzaam natuurproduct en uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld schuimbeton. We storten een laag van zo’n 25 centimeter als eerste laag van een goed geisoleerde vloer. Voordeel van schelpjes is bijvoorbeeld dat het goed tegen optrekkend vocht kan, niet ondenkbaar in Nederland aan de Oude Rijn.

Op de gladgeharkte bodem is door de installateur een netwerk van nieuwe leidingen en kabels getrokken. Zo loopt dat straks mooi in de diepte, ver weg van de vloerverwarming. De aannemer heeft constructief een aantal belangrijke aanpassingen gedaan. Zo stonden de dragende delen van de deel (oude koeienstal) op bijna niets meer dan een paar losse bakstenen. Dit is vervangen door een degelijke betonnen voet en metselwerk.

Om een beetje beeld te krijgen van de situatie tot nu toe hebben we twee filmpjes voor je, eentje vóór en eentje na start van de renovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *